При “Продължаваме промяната ерозията не спира, “Възраждане със силен финален спринт6+2 формации

...
При “Продължаваме промяната ерозията не спира, “Възраждане със силен финален спринт6+2 формации
Коментари Харесай

Тренд: ГЕРБ е с 9% пред ПП, а Възраждане е трета сила

При “Продължаваме смяната ” ерозията не стопира, “Възраждане "  със мощен заключителен спринт

6+2 обединения се обрисуват да са с парламентарно посланичество в 48-ото национално заседание. ГЕРБ-СДС усилва дистанцията си пред “Продължаваме смяната ”, а “Възраждане ” записва растеж.

26% от решилите да гласоподават към момента се двоумят кой да поддържат. Това демонстрират данните от национално представително изследване на настройките на гласоподавателите на Изследователския център “Тренд ”, направено по поръчка на.

На прага на предварителните парламентарни избори дистанцията сред първите две партии се усилва. ГЕРБ-СДС утвърждава първата си позиция с 25,7% от гласуващите, докато при “Продължаваме смяната ” ерозията в публичната поддръжка не спира в рамките на предизборната акция, достигайки 16,4% в седмицата преди изборите.

При “Възраждане ” се записва мощен заключителен спринт, като партията на Костадин Костадинов доближава до 13,9% от гласуващите.

Движение за права и свободи стои устойчиво на позиция от 11,9% от гласуващите, само че придвижването има капацитет да увеличи относителната си тежест поради вота от чужбина.

8,7% от гласуващите заявяват, че ще гласоподават на идните избори за Българска социалистическа партия, а 7,6% за “Демократична България ”.

“Има подобен народ ” и “Български напредък ” са покрай парламентарната преграда, само че въпреки всичко остават над нея с резултат надлежно 4,4% и 4,2% от гласуващите.

Под прага за парламентарно посланичество остават “Изправи се, България ” (2%) и ВМРО-БНД (1,1%).

Сред тези, които заявяват, че ще гласоподават на идните избори, 72% декларират, че твърдо са решили за кого ще дадат своя глас, до момента в който над една четвърт към момента се двоумят, демонстрират данните от изследването на Изследователския център “Тренд ”.

*Данните са от изследване на Изследователски център Тренд. Източник на финансиране: В. „ 24 часа “ Обем на извадката: 1001 ефикасни изявленията с респонденти на възраст 18+ година Представителност: За пълнолетното население на страната. Метод на регистрация: Пряко полустандартизирано изявление „ лице в лице “. Период на осъществяване: 21-27 септември 2022 година Максимално позволена стохастична неточност: ± 3.1%
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР